Europass aduce studenții români mai aproape de standardele europene

Viitorul educației ar putea fi în mâinile inteligenței artificiale. Îi poate ajuta pe studenți să își finalizeze lucrările de curs sau sarcinile și să atingă nivelul înalt de cunoștințe pe care trebuie să-l atingă.

Sistemul școlar poate fi îmbunătățit prin utilizarea asistenților de scriere AI pentru a crea teme de curs, în timp ce elevii pot beneficia de îmbunătățirea abilităților de învățare.

Europa este un continent mare cu multe țări și limbi diferite. Dar, acest lucru nu este valabil pentru studenții care studiază în România. Mulți studenți nu știu că există o mulțime de standarde pe care trebuie să le îndeplinească atunci când își încep studiile în Europa, deoarece se pot găsi destul de ușor amestecați în diferite țări și limbi diferite. Scopul nostru principal este să îi informăm și să îi educăm prin Europass, astfel încât să poată merge mai departe cu încredere în călătoria lor de studii în străinătate.

Uniunea Europeană a fost centralizată într-o singură uniune cu o singură monedă și o piață unificată de zeci de ani. Ca atare, am început să vedem o tendință în care UE preia centralizarea care a fost făcută cândva chiar de statele membre de zeci de ani. Putem vedea că se întâmplă deoarece licitația pentru aplicații este folosită din ce în ce mai mult de statele membre și companiile care doresc să profite de diferențele culturale și de limbile din Europa. Cu toate acestea, această nouă tendință pune o problemă uriașă pentru Uniunea Europeană în sine.

Anul trecut, Consiliul Spațiului European al Învățământului Superior (HEA) a lansat un concurs, iar Europass a fost unul dintre norocoșii câștigători. Concursul a permis elevilor să obțină note mai bune cu un nou sistem care i-a ajutat să-și depună lucrările electronic și fără nicio lucrare manuală.

Europass-ul a fost conceput de rectorul UB, dr. Ionel Stroe, care a dorit să ofere studenților mai multe oportunități de a studia în străinătate în Italia și România, lucru care încă nu este foarte comun în Europa din cauza crizei economice.

În toate aspectele, învățământul superior din România s-a îmbunătățit. De exemplu, în zilele noastre este posibil să studiezi în străinătate prin schema Erasmus a Uniunii Europene.

Creșterea sistemelor de auto-învățare și a asistenților digitali a fost o nouă tendință în ultimii ani. Aceste sisteme devin din ce în ce mai populare. În ultimii câțiva ani, au existat multe evoluții în acest domeniu, cum ar fi: Inteligența artificială, Realitatea virtuală, Învățarea automată și procesarea limbajului natural (NLP).

Sistemul poate fi folosit pentru a vă ajuta să evaluați progresul elevilor în timp ce aceștia sunt încă la școală sau dacă și-au terminat studiile, dar doresc să-și continue studiile. În acest fel, îi va ajuta să învețe abilitățile de care au nevoie pentru o mai bună calitate a vieții și cariere.

În 2018, SUA au implementat Europass care este un portal online care permite studenților străini care aplică pentru studii universitare sau diplome de liceu în România să aibă acces la programele educaționale oferite de universitățile din România. Portalul a fost lansat la 2 mai 2018 ca parte a unei inițiative a UE numită „Uniunea Europeană 2020” (EU2020) care are ca scop sprijinirea excelenței în învățământul superior în întreaga Europă prin îmbunătățirea colaborării dintre.

Europa este cea mai mare economie din lume. Este o parte importantă a vieții noastre de zi cu zi: călătorim și muncim acolo, cumpărăm bunuri acolo și consumăm servicii. Din acest motiv, este important să înțelegem politicile lor europene pentru a lua decizii inteligente cu privire la viitorul nostru.

Europass oferă studenților români o oportunitate unică de a obține o educație internațională cu cursuri predate în țările vorbitoare de limba engleză și, în același timp, de a-și îmbunătăți abilitățile de învățare a limbii engleze prin cursurile CEFR.

Această ediție a competiției Europass își propune să evidențieze calitatea și diversitatea absolvenților europeni și rolul acestora în contribuția la societate. Competiția oferă universităților o platformă pentru a-și prezenta realizările și contribuția adusă de acești studenți la schimbarea în întreaga Europă. Potrivit Europass, „oferă admitere într-o perioadă limitată de timp în diverse domenii, permițându-le să-și prezinte cunoștințele și abilitățile care ar fi utile studenților irlandezi”.

Uniunea Europeană (UE) trebuie să producă un set de standarde de calitate, care să fie potrivite pentru fiecare țară. Acesta este scopul Europass – un proiect finanțat de UE care va reuni mii de studenți din peste 30 de țări membre și va afla despre valorile și ideile de bază din spatele steagului european.

Mecanismele europene de validare vor ajuta studenții români să absolve și să promoveze calificarea educațională de calitate, care a fost obținută în Europa.

Europass este o evaluare anuală a progresului elevilor români în toate domeniile educației, precum și a know-how-ului și competențelor acestora, care se presupune a fi comunicate printr-un Certificat eliberat de Agenția Națională pentru Calificări.